מה זה פילאטיס? - חדר כושר הולמס פלייס Holmes Place

מה זה פילאטיס?

אם אתה משתקם מפציעה או כאב כרוני, מתאמן לתחרות אתלטית, מנסה להיכנס לכושר, משפר את טכניקת הספורט שלך או פשוט מחפש אתגר ספורטיבי ועניין חדש שיטת הפילאטיס היא בשבילך!

פילאטיס היא מערכת תרגילים ותנועות שנוצרו ופותחו ע”י אתלט וחלוץ בשיקום גופני, ג’וזף הוברטוס פילאטיס. בעזרת שימוש בציוד ייחודי, השיטה, שלא דומה לשום שיטה אחרת, מחנכת, מעצבת מחדש, מייצבת ומאזנת את הגוף.

השיטה משלבת חוזק שרירים עם גמישות, קואורדינציה וכושר גופני. שיטת הפילאטיס משחררת מפרקים דחוסים ומגבירה את זרימת הדם והחמצן בגוף. השילוב של זרימת דם מוגברת יחד עם גוף חזק יותר, טווח תנועה גדול יותר ואיזון שרירי, יוצר גוף בריא המתנועע ביעילות ובחיוניות. פילאטיס מחזק, מגמיש ומשחרר את הגוף מהרגלי יציבה לקויים. הוא עוזר להחלים מכאבי גב, צוואר ובעיות מפרקים שונות, מקל ומשחרר מלחצים, מתח ועייפות.

אימון הפילאטיס מתבצע בשתי שיטות: הראשונה היא פילאטיס מזרן והשניה היא פילאטיס מכשירים.

רופאים, פיזיוטרפיסטים, רקדנים ואתלטים מעריכים את הפילאטיס כשיטה בעלת כח ריפוי וכשיטת תרגול גופני אינטליגנטית, השומרת על תחזוקה נכונה של הגוף.

IT IS THE MIND (GEIST) ITSELF WHICH BUILDS THE BODY” – JOSEPH PILATES”

פילאטיס - מה זה פילאטיס - חדר כושר הולמס פלייס

ההיסטוריה של ג’וזף פילאטיס

ג’וזף פילאטיס נולד ב- 1880 סמוך לדיסלדורף, גרמניה. כילד סבל מאסטמה, רככת והיה מושא ללעגם של הילדים האחרים. כל אלה הניעו אותו לחקור אנטומיה של גוף האדם ותנועת חיות בסביבתן הטבעית. כמו גם לתרגל שיטות אימון מזרחיות ומערביות לפיתוח הגוף ( יוגה, טכניקות איגרוף קלאסיות, התעמלות קרקע, סקי וצלילה ). כך – כשמלאו לו 14 הפך מילד חלוש וחולה לדוגמן בספרי אנטומיה.

ב- 1914 עם פרוץ מלה”ע הראשונה הוא נמצא באנגליה, אליה עבר קודם לכן כמתאגרף. הוא נכלא במחנה שבויים, בשל היותו נתין גרמני, שם הוא מתרגל יחד עם עמיתיו התעמלות, תוך שימוש במיטות הברזל. יש האומרים כי תרגילים אלו היו הבסיס ל- CONTROLOGY – שיטת האימון הידועה היום בשמה – פילאטיס.

מאוחר יותר הוא מועבר לבית חולים שם משמש כאח וממשיך לפתח את העקרונות עם פצועי המלחמה תוך שימוש בקפיצי המיטה : ” פיתחתי את המכשירים כדי שיעבדו בשבילי, הם יצרו את ההתנגדות באופן שבו השרירים הפנימיים חייבים היו לפעול כנגדם, כך ניתן היה להתרכז בתנועה ובנשימה”. ב- 1918 – מגיפת השפעת מכריעה מיליונים רבים באירופה אך אף לא אחד מתלמידיו במחנה נפגע במגיפה. לאחר המלחמה הוא חוזר לגרמניה ומתחיל לאמן את שוטרי משטרת המבורג וקליינטים פרטיים . בשנים אלה הוא חובר לרודולף ואן לאבן – מומחה לניתוח תנועה ולמרי ויגמן – רקדנית וכוריאוגרפית ידועה שהטמיעו את שיטותיו של פילאטיס לתוך עבודתם. הוא מוזמן לאמן בצבא הגרמני, אך עלייתו של הנאציזם והאווירה הפוליטית מעוררים בו התנגדות והוא מחליט להגר לארה”ב, בדרך הוא פוגש את קלרה, אשתו לעתיד.

בניו יורק הוא פותח סטודיו בסמוך לזה של ג’ורג’ בלנשין הרקדן הידוע. קרבה פיזית זו היא שהפכה את ה- CONTROLOGY לחלק בלתי נפרד מהאימון של הרקדנים. רקדנים מפורסמים כמרתה גרהם, רות סגל דניס, ג’רום רובינס ואחרים עודדו את תלמידיהם לפנות לפילאטיס לצרכי שיקום מפציעותיהם, כמו גם לצרכי אימון ומניעה. לתלמידיו הצטרפו אנשי בימה ידועים כמו סר לורנס אוליביה, ויויאן לי, קת’רין הפבורן ורבים אחרים ששמעו על סגולותיה.

פילאטיס האמין שבריאות משמעותה: גוף מאוזן הפועל בהרמוניה עם נפש בריאה . הוא האמין בתנועות טבעיות, קרובות ככל הניתן לאלו של החיות, עם איזון בין כוח לגמישות תוך שימוש בנשימה. ב-1966 בהיותו בן 86 נשרף הסטודיו שלו בניו יורק. יש המספרים שלאחר השריפה הגיע פילאטיס לבדוק את גודל הנזק, אך הרצפה קרסה והוא תלה עצמו באמצעות ידיו על הקורות תוך שהמתין מספר שעות לחילוצו. הוא נפטר תשעה חודשים מאוחר יותר בשל בצקת בריאות, תוצאה של שאיפת עשן השריפה. את הסטודיו “ירשה” אחת מתלמידותיו, רומנה קרייזנובסקה, מורתן של האחיות אלפר, מייסדות המרכז בקולרדו אליו אנו משתייכים.