מאת: מעיין כרמי בועז- דיאטנית הולמס פלייס, סניף רעננה
חג פסח נקרא גם, כידוע, חג החירות. תסכימו איתי שיש בכך מן האירוניה שכן רובנו מרגישים שאנו קורסים תחת עומס משימות, ימי חופשה רבים ממערכת החינוך, מטלות ניקיון, קניות בסופר, רכישת מתנות, פקקי תנועה מייגעים והרשימה עוד ממשיכה. בנוסף לכל, אין הקלות ואנו מצופים גם לתרום את חלקינו לשולחן החג. כיף שיש מתכון מהיר לפשטידה טעימה וכשרה לפסח שאינה תובעת שימוש ביותר מקערה אחת.
לקראת חג שני, כשהמכנס כבר קצת לוחץ- כמה קלוריות עולה לנו מנה? כ-215 קק”ל. עבור הסוכרתיים וסופרי הפחמימות שבינינו- כל מנה שוות ערך למנת פחמימה אחת, כ- 15 גרם.
מצרכים (8 מנות):
4 יחידות בינוניות בצל פרוס דק
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים
2 ביצים
3/4 כוס קמח מצות
1 כפית אבקת אפיה מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת המתכון:
לערבב יחד את כל החומרים
להעביר לתבנית פאי משומנת קלות
לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד להזהבה
בתאבון וחג שמח !